MM Cup-pisteytys

1.
SM-kilpailusta 2003 alkaen MM-kilpailuihin päästään cup-kilpailun perusteella.
2.
MM-kisapisteisiin huomioidaan sarjapisteet kahden vuoden SM Ajotaito -kilpailusta. SM-sijoituksesta saa pisteitä seuraavasti:
1. = 12
2. = 10
3. = 8
4. = 7
5. = 6
6. = 5
7. = 4
8. = 3
9. = 2
10. = 1
3.
MM-tulokseen lasketaan yhden kilpailusarjan kahden vuoden sijoituspisteet. Pisteitä ei saa, mikäli on osallistunut eri sarjaan toisena kisavuotena.
4.
Tasapisteissä ratkaisee kolmannen (edeltäneen vuoden) sijoitus samassa sarjassa. Jos kilpailija on osallistunut, mutta hän ei ole sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon, joukkueeseen nousee hän, joka on edeltäneenä kilpailuvuotena saavuttanut pistesijan.
5.
Tulokset lasketaan yhteen ja parhaiten sarjassaan pisteitä saaneet kolme kilpailijaa muodostavat kilpailujoukkueen.
6.
Joukkueelle valitaan yksi varajäsen, jonka tehtävä on toimia kaikkien sarjojen varajäsenenä.

Mikäli MM-kilpailussa ajetaan taloudellisen ajon kilpailu, johon osallistujamaat voivat lähettää yhden osallistujan, on varajäsen ensisijainen kyseisen sarjan edustaja.
7.
Joukkueelle valitaan johtaja, joka voi toimia myös varamiehenä.
8.
Kilpailuun valituksi tulleen joukkueenjäsenen pitää ilmoittaa sitoutumisensa MM-joukkueeseen viimeistään kisavuoden maaliskuun 1. päivä, jolloin on vielä mahdollista tarkistaa joukkueen kokoonpano ja saada mukaan pistejärjestyksessä seuraavana oleva.
9.
Force Majeure tapauksissa yhdistyksen hallituksella sekä kilpailunjohdolla on oikeus valita joukkueeseen tarvittava sitä täydentävä jäsen.
10.
Yhdistyksen hallitus voi päättää kilpailijan osuudesta matkan kustannuksiin. Mahdolliseen omavastuuosuuteen ei voi saada rahallista tukea osastoilta tai yhdistykseltä.

Säännöt on hyväksytty hallituksen kokouksessa 12.1.2013, 11 §.