MEDIATIEDOTE 1.10.2018
julkaisuvapaa heti

Voitonjuhlaa - Suomelle maailmanmestaruus monessa eri sarjassa

31. MM Ajotaitokilpailut käytiin Belgian Gentissä 28.-30.9.2018. Joka toinen vuosi järjestettävät kilpailut keräsivät yli 140 osallistujaa, jotka edustivat 14 eri maata. Rahtarit ry lähetti kilpailuun Suomen virallisen edustusjoukkueen, joka oli valittu SM Ajotaito 2016 ja 2017 tulosten perusteella. Joukkueessamme oli 18 kilpailijaa sisältäen neljä hallitsevaa maailmanmestaria puolustamassa paikkaansa.

Kilpailussa raskaan liikenteen ammattikuljettajat suorittivat tarkkuutta ja huolellisuutta vaativia tehtäviä. Ajotaitoradalla oli useita mittaustehtäviä, joissa kuljettajan tuli pysäyttää ajoneuvo oikealle etäisyydelle esimerkiksi takaesteestä tai sivulinjasta. Radalla nähtiin myös mm. korkeuden ja leveyden arvioinnit, joissa kuljettaja määritti nämä mitat siten, että mahtuisi ajamallaan ajoneuvolla kulkemaan niistä. Radan lisäksi kuljettajat suorittivat kirjallisen kokeen.

Ajotaitoradalla paremmuudesta kilpailtiin kuudessa sarjassa: kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu, täysperävaunu, nuoret sekä pakettiauto. Lisäksi järjestettiin erillinen taloudellisen ajon kilpailu.

Kolme kultaa, hopea, pronssi, joukkuemestaruudet ja kokonaiskilpailun totaalinen voitto

Joukkueemme menestyi erinomaisesti ­– mitaleja ja pokaaleja tuli roppakaupalla. Saimme kolmesta sarjasta kultaa sekä yhdestä hopean ja pronssin. Lisäksi pokkasimme kolme sarjakohtaista joukkuekultaa ja myös kokonaisjoukkuekilpailun kultasijan. Eikä siinä vielä kaikki, sillä yhdistyksemme puheenjohtaja Timo Kimalla oli lisäksi koko kilpailun paras tulos.

Suomen palkintosijat:

A-sarja / kuorma-auto – joukkuekisan 1. sija
2. Harry Winqvist, Vantaa
3. Petri Haikara, Raahe

B-sarja / linja-auto – joukkuekisan 1. sija

D-sarja / täysperävaunu – joukkuekisan 1. sija
1. Tero Sikkara, Askola

E-sarja / nuoret
1. Roope Juutilainen, Vantaa

F-sarja / pakettiauto
1. Timo Kima, Porvoo

Kokonaiskilpailu / joukkueet: 1. sija
Kokonaiskilpailu / henkilökohtainen: 1. sija Timo Kima

Voittotunnelmia ja lämpimät onnittelut

Täysperävaunusarjan tuore maailmanmestari Tero Sikkara fiilistelee: ”Kun vuonna -98 menin silloiselle työnantajalleni töihin, kertoi hän harrastavansa raskaan kaluston ajotaitokilpailuja. Kun hän mainitsi voittaneensa maailmanmestaruuden muutama vuosi aiemmin, saatoin vain ajatella, että wau – olisi hienoa olla joskus yhtä taitava. Nyt tasan 20 harjoitteluvuoden jälkeen sain kunnian kiivetä tuolle korkeimmalle korokkeelle noutamaan ensin henkilökohtaisen voittopokaalin, ja hetken päästä uudelleen täysperävaunujoukkueena noudimme mestaruuspokaalin.”

Nuorten sarjan tuore maailmanmestari on 18-vuotias Roope Juutilainen, jolla on vakuuttava voittoputki päällä: keväällä hän voitti Taitaja-kilpailun, loppukesästä SM Ajotaitokilpailut ja nyt vielä maailmanmestaruuden. Tämä nuori mies erottuu edukseen myös monella muulla saralla – eikä näistä vähäisimpiä ole terveelliset elämäntavat ja reipas yrittäjyys. Tästä kaverista kannattaa ottaa esimerkkiä.

Pakettiautosarjassa kilpaili yhdistyksemme puheenjohtaja Timo Kima voittaen vaatimattomasti koko sarjan ja tehden lisäksi vielä koko kilpailun parhaan henkilökohtaisen tuloksen.

Rahtarit ry onnittelee lämpimästi kaikkia kilpailijoita – joka ikinen joukkueen jäsen on maailmanmestari, osa vielä moninkertainen! Lämmin kiitos myös kannustus- ja huoltojoukoille sekä yhteistyökumppaneillemme!

MM_Ajotaito_2018_Suomen_joukkue_Belgia_Gent_Rahtarit_ry
Kuvassa Suomen joukkue ylävasemmalta: Petri Haikara, Timo Sulin, Jukka Haanpää, Petri Pohjoiskoski, Sami Leppänen, Matti Komonen, Jouni Jaakola-Siimes, Tero Sikkara, Timo Kima, Harry Winqvist, Jaakko Punkero, Jouni Siekkinen, Jyrki Korpelainen, Vesa Rahkola, Roope Juutilainen, Ville Alanen, Pentti Havi, Sami Hakala, joukkueenjohtaja Hanna Haanpää, joukkueen huoltaja sekä kilpailujuryn jäsen Anna-Kaisa Lehtinen ja toiminnanjohtaja Suvi Puntti.
MM_Ajotaito_2018_Belgia_Gent_Rahtarit_ry_A-sarja_P1000394
A-sarja. Kuvassa vasemmalla Harry Winqvist ja oikealla Petri Haikara.
MM_Ajotaito_2018_Belgia_Gent_Rahtarit_ry_B-joukkue_P1000435
B-sarjan joukkuemestaruus. Kuvassa suomalaiset vasemmalta: Timo Sulin, Jaakko Punkero, Pentti Havi ja Matti Komonen.
MM_Ajotaito_2018_Belgia_Gent_Rahtarit_ry_D-sarja_P1000445
D-sarja. Tero Sikkara.

MM_Ajotaito_2018_Belgia_Gent_Rahtarit_ry_D-joukkue_P1000456
D-sarjan joukkuemestaruus. Kuvassa suomalaiset vasemmalta: Jukka Haanpää, Jyrki Korpelainen, Vesa Rahkola sekä edessä Tero Sikkara.
MM_Ajotaito_2018_Belgia_Gent_Rahtarit_ry_E-sarja_P1000472
E-sarja, Roope Juutilainen.
MM_Ajotaito_2018_Belgia_Gent_Rahtarit_ry_F-sarja_ja_paras_tulos_P1000546
F-sarja sekä koko joukkueen paras tulos, Timo Kima.
MM_Ajotaito_2018_Belgia_Gent_Rahtarit_ry_joukkuemestaruus_P1000509
Joukkuemestaruus, joukkueenjohtaja Hanna Haanpää.

Paluu Suomeen
Joukkue kotiutuu Helsinki-Vantaalle ke 3.10. klo 21.20 saapuvalla Finnairin lennolla (AY1544) Brysselistä. Kaksi kilpailijaa Petri Haikara ja Vesa Rahkola jatkavat matkaa Ouluun saapuen Finnairin lennolla (AY449) Oulun kentälle to 4.10. klo 00.50. Toivotamme median edustajat teretulleiksi vastaanottamaan maailmanmestarit koti-Suomeen!

Rahtarit ry on perustettu 11.3.1973 ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta. Kuluvana vuonna vietämme yhdistyksen 45-vuotisjuhlavuotta. Toiminta on täysin epäpoliittista ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan yhdistävänä, kouluttavana, auttavana sekä virkistävänä tahona kaikkien kuljetusalalla toimivien kesken. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 275 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen. www.rahtarit.fi

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Suvi Puntti, 040 1312 123, rahtarit@rahtarit.fi