SM Ajotaito

Rahtarit ry järjestää vuosittain SM Ajotaitokilpailut, joissa raskaan liikenteen kuljettajat mittelevät taitojaan monipuolisissa ajo- sekä kirjallisissa tehtävissä. Vuoden 2018 kisat ovat lauantaina 28.7.2018 Vaasan ABC Kiitokaaren piha-alueella (Kiitokaari 2, 65380 Vaasa).
Kilpailusarjat:
SM Ajotaitokilpailun sarjat:
A = kuorma-auto
B = linja-auto
C = puoliperävaunu
D = täysperävaunu
E = nuoret (max. 21 v.* / yli 12 t kuorma-auto)
F = pakettiauto (max. 3,5 t)
G = osastojen välinen joukkuekilpailu (joukkueessa edustajat sarjoista A-D)**

* Nuorten sarjaan osallistuvan tulee olla MM-kilpailun aikana maksimissaan 21-vuotias.

** Osastojen väliseen joukkuekilpailuun osallistuakseen tulee osastosta olla kilpailija jokaisessa sarjassa sarjoista A-D. Joukkuekilpailuun osallistuvan tulee ilmoittaa henkilökohtaisen ilmoittautumisen lisäksi halukkuutensa osallistua joukkuekilpailuun oman osastonsa sihteerille niin ikään kesäkuun 30. päivään mennessä. Joukkuekilpailussa jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista eikä myöskään jälki-ilmoittautuneet voi osallistua joukkuekilpailuun.

Joukkuekilpailun tulos ratkeaa joukkueen jäsenten yksilösuoritusten yhteenlaskettujen pisteiden pohjalta ja pienimmät pisteet saanut joukkue voittaa. Tasapisteillä joukkueen jäsenten yhteenlaskettu suoritusaika ratkaisee ja lyhimmän suoritusajan omaava joukkue voittaa.

Ilmoittautumisaika on päättynyt 30.6.2018 ja jälki-ilmoittautuminen on päättynyt 21.7.2018. Ilmoittautumisia ei oteta enää vastaan.

Toivotamme teidät tervetulleeksi seuraamaan SM-kisoja Vaasaan la 28.7. sekä mukaan kilpailemaan seuraavan vuoden SM-kilpailuihin (2019), joiden ilmoittautuminen avautuu lähempänä kisoja vuoden 2019 puolella.

Tutustu SM-kilpailusääntöihin tästä (säännöt avautuvat uuteen ikkunaan) >>

smajotaito by HS

Parhaat MM-kilpailuun

SM-kilpailuissa kerätään cup-pisteitä ja tulosten perusteella parhaat kilpailijat osallistuvat UICR:n MM Ajotaitokilpailuihin, jotka järjestetään joka toinen vuosi eri jäsenmaissa. Nämä kilpailut ovat aina vuoden tärkein tapahtuma, sillä mukana on parisensataa kuljettajaa kautta UICR:n jäsenmaiden.

Seuraavat MM Ajotaito -kilpailut järjestetään Belgiassa vuonna 2018.  Edelliset kilpailut järjestettin Jyväskylässä elokuussa 2016.

smajotaito pytyt by HS