Ajotaidon Suomen Mestarit 2018

Rahtarit ry:n järjestämässä ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2018 -kilpailussa seulottiin parhaimmisto tiukassa kilpailussa lauantaina 28.7. Vaasassa. Kilpailu sisälsi sekä teoriakokeen että varsinaisen ajotaitokilpailun. Ajotaitoradalla kilpailijat suorittivat erilaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä, jotka kuvastavat kaikki erilaisia normaaleihin ammattikuljettajien työpäiviin liittyviä tilanteita.

Kilpailijoita oli yhteensä 69 jakautuen kuuteen eri sarjaan: kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu, täysperävaunu, nuoret ja pakettiauto. Näistä myös ”uunituoreisiin” sarjoihin (nuoret ja pakettiauto) saatiin kilpailijoita mukaan. Tänä vuonna uutta oli myös osastojen välinen joukkuemestaruus, jossa viiden osaston edustajat mittelivät keskenään. Kukin osasto, jolta on kilpailija kaikissa sarjoissa sarjoista A-D, on voinut ilmoittautua mukaan joukkuekilpailuun. Linja-auto- ja puoliperävaunusarjoissa oli lisäksi myös naisvahvistukset. Tänä vuonna puoliperävaunusarjan mestaruuden voittikin ensimmäistä kertaa koko yhdistyksen historian aikana nainen ja hän vei voiton erinomaisilla pisteillä – onnittelut vielä kertaalleen Laura Reentielle.

Vaasan ABC Kiitokaaren piha-alueella järjestetty ajotaitokilpailu oli vuorossaan 43. Rahtarit ry:n organisoima Ajotaidon Suomen Mestaruuskilpailu. Kilpailukalustossa oli tänä vuonna edustettuna Iveco (kuorma-auto- ja nuorten sarja), Volvo (linja-autosarja), Scania (puoliperävaunusarja), MAN (täysperävaunusarja) ja Mercedes-Benz (pakettiauto sekä korkeuden ja leveyden arviointi). Lisäksi perävaunut saimme käyttöön Halmesmäeltä ja DB Schenkeriltä Vaasasta. Kisajärjestelythoituivat rautaisella ammattitaidolla reilun 50 vapaaehtoisen Rahtarin voimin.

Rahtarit ry:n SM Ajotaitokilpailu 2018, kilpailukalustoa.

Suomen Mestarit 2018

Palkinnot jaettiin kilpailun päätteeksi sarjojen parhaille seuraavasti:

A) Kuorma-autosarja

F) Pakettiauto
IMG_78821. Timo Kääriäinen, Lahden osasto

G ) Joukkuemestaruus
IMG_7888Osastojen välisen joukkuemestaruuden pokkasi Porin osasto.

Tulokset kokonaisuudessaan

Katso tästä tulokset kokonaisuudessaan: SM Ajotaito 2018 -tulokset (PDF) >>

Onnittelut ja kiitokset

Rahtarit ry onnittelee lämpimästi kaikkia voittajia! Lisäksi suuri kiitos kuuluu kaikille osallistujille – niin kilpailijoille, toimihenkilöille, medialle kuin yleisöllekin! Lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneillemme.

Ajotaidon MM 2020 cup-kilpailu startattu

MM-kisoihin kerätään pisteitä SM-kilpailumenestyksestä kahtena peräkkäisenä vuotena. Tämän vuoden SM:ssä aloitettiin pisteiden keräys ”puhtaalta pöydältä” vuoden 2020 MM-kisoihin ja Suomen edustus vuoden 2020 maailmamestaruuskisoihin ratkeaa vuoden 2019 SM Ajotaitokisoissa.

Rahtarit ry

Rahtarit ry on perustettu 11.3.1973 ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta. Kuluvana vuonna vietämme yhdistyksen 45-vuotisjuhlavuotta. Toiminta on täysin epäpoliittista ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan yhdistävänä, kouluttavana, auttavana sekä virkistävänä tahona kaikkien kuljetusalalla toimivien kesken. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 275 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen. www.rahtarit.fi

Lisätietoja:
kilpailunjohtaja Timo Kima, 0400 500 900, puheenjohtaja@rahtarit.fi