Ammattikuljettajien ajotaidon Suomen mestaruudet

Rahtarit ry mediatiedote 25.7.2016

Rahtarit ry:n 41. SM Ajotaito –kilpailu ajettiin lauantaina 23.7. Kuopiossa. Kilpailussa raskaan liikenteen ammattikuljettajat suorittivat vaativia tehtäviä, jotka edellyttivät erinomaista ajoneuvon käsittelytaitoa. Ajotaitoradalla oli mm. peruuttaen suoritettavia tehtäviä sekä leveyden, korkeuden ja etuetäisyyden arvioinnit. Kilpailijoita testattiin myös teoriakokeessa, jossa tuli tällä kertaa tunnistaa liikennemerkkejä.

Mukana oli 60 kilpailijaa eri puolilta Suomea. Paremmuudesta kilpailtiin neljässä kilpailusarjassa: kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu sekä täysperävaunu. Näiden lisäksi veteraanisarjan yli 60-vuotiaat ajoivat omana sarjanaan valitsemassaan ajoneuvoluokassa.

Uudet Suomen mestarit ovat:
A – kuorma-auto: Petri Haikara, Raahe
B – linja-auto: Pentti Havi, Teuva
C – puoliperävaunu: Toni Kuosmanen, Mikkeli
D – täysperävaunu: Jukka Haanpää, Haapajärvi

Tulokset kokonaisuudessaan: SM Ajotaito 2016 - tulokset (pdf) (49.5 KB)

Seuraavan kerran ajotaidosta kilpaillaan 26.-27.8.2016, kun Rahtarit ry järjestää ajotaidon maailmanmestaruuskilpailut Jyväskylän Paviljongin pihalla. Suomen edustusjoukkue ajaa perjantaiaamuna ensimmäisenä. Joukkueessa ovat mukana mm. kaikki yllä olevat uudet Suomen mestarit, joista Toni Kuosmanen on lisäksi hallitseva puoliperävaunusarjan maailmanmestari.

Valokuvat:
rata
SM Ajotaito 2016 -rata
rata2
SM Ajotaito 2016 -rata
palkitut - sarja A
Kuorma-autosarjan palkitut. Vasemmalta: 1. Petri Haikara, 2. Ville Alanen, 3. Harry Winqvist ja veteraanisarjan voittaja Ilkka Alanen.
palkitut - sarja B
Linja-autosarjan palkitut. Vasemmalta: 1. Pentti Havi, 2. Petri Pohjoiskoski, 3. Jaakko Punkero ja veteraanisarjan voittaja Krister Westermark.
palkitut - sarja C
Puoliperävaunusarjan palkitut. Vasemmalta: 1. Toni Kuosmanen, 2. Jouni Siekkinen, 3. Niko Hyppönen ja veteraanisarjan voittaja Veikko Kahtola.
palkitut - sarja D
Täysperävaunusarjan palkitut. Vasemmalta: 1. Jukka Haanpää, 2. Tero Sikkara, 3. Vesa Rahkola ja veteraanisarjan voittaja Reijo Backman.
Kuvat: Rahtarit ry / Hanna Seppä.