SM Ajotaito -kilpailun säännöt

1.
Rahtarit ry järjestää SM Ajotaitokilpailut vuosittain eri puolilla Suomea. Yhdistyksen hallitus päättää kilpailupaikan ja -ajankohdan.
2.
Kilpailuun voi osallistua kyseisen vuoden jäsenmaksun suorittanut yhdistyksen jäsen. Kukin kilpailija voi osallistua vain yhteen sarjaan.
3.
Jokaisen kilpailuun osallistujan, myös hallitsevien mestareiden, tulee ilmoittautua kilpailuun kirjallisesti (kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, sähköpostilla tai kirjeitse) yhdistyksen toimistolle vuosittain kesäkuun 30. päivään mennessä. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu varsinaisen ilmoittautumisen päätyttyä 100 €:n maksulla, mutta päättyy viikko ennen kilpailupäivää. Ilmoittautumisia ei oteta vastaan jälki-ilmoittautumisen päätyttyä kilpailuun ollessa aikaa vähemmän kuin viikko.
4.

Ilmoittautumisen peruminen painavasta syystä on mahdollista vielä viikko ennen kilpailua. Kun kilpailuun on aikaa alle viikko, onnistuu osallistumisen peruminen vain lääkärintodistuksella ja on silloinkin tehtävä kilpailua edeltävään arkipäivään mennessä.

Kilpailija, joka ei peruuta ilmoittautumistaan ajallaan ja jää pois kilpailusta, joutuu kahden vuoden kilpailukieltoon, eikä mahdollista osallistumismaksua palauteta.

5.
Osallistumismaksun määrää yhdistyksen hallitus vuosittain ja se laskutetaan etukäteen. Osallistumismaksu sisältää kilpailuun tarvittavat järjestelyt, kilpailumateriaalin sekä ruokailun kilpailupaikalla. Yhdistyksen hallitus voi vuosittain päättää mahdollisen muistoesineen tai -tavaran hankinnasta.
6.

Kilpailussa tulee noudattaa annettuja ohjeita sekä lakeja ja asetuksia. Kilpailija ei saa olla alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alainen (nollatoleranssi).

KIELTOLAKI = Rahtarit ry:n ajotaitokilpailuun ei saa osallistua henkilö, jonka on todettu syyllistyneen liikennepäihtymykseen kilpailuvuoden (kilpailujen välinen vuosi) aikana tai, joka välittömästi ennen kilpailua suoritettavassa alkoholitestissä puhaltaa positiivisen tuloksen tai todetaan olevan huumaavien aineiden vaikutuksen alainen. Kilpailukielto on kolmen vuoden pituinen.

Mikäli liikennepäihtymys todetaan toistamiseen tai kilpailija tulee uudelleen päihtyneenä kilpailuun, suljetaan hänet pysyvästi Rahtarit ry:n ajotaitokilpailuista (hallituksen päätös 18.8.1996).

Kilpailijat eivät saa käydä rata-alueella kilpailua edeltävänä päivänä, eivätkä he saa liikkua kilpailuradalla kilpailupäivän aikana.
7.

SM Ajotaitokilpailussa ajetaan sarjat:
A = kuorma-auto
B = linja-auto
C = puoliperävaunu
D = täysperävaunu
E = nuoret (max. 22 v.* / yli 12 t kuorma-auto)
F = pakettiauto (max. 3,5 t)

* Nuorten sarjaan osallistuvan tulee olla MM-kilpailun aikana maksimissaan 22-vuotias.
8.
Kilpailijan tulee ennen ajosuoritusta esittää kyseisen ajoneuvoluokan kuljettamiseen oikeuttava voimassa oleva ajokortti sekä Rahtarit ry:n jäsenkortti.
9.
Kilpailun osallistujamäärää ei ole rajoitettu osastoittain. Mikäli osallistujia ilmoittautuu runsaasti, voidaan kilpailu järjestää kaksipäiväisenä.
10.
Kilpailujärjestys arvotaan ennakkoon.
11.
Kukin kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.
12.
Kilpailun kulusta vastaa kilpailunjohtaja. Mahdolliset epäselvyydet käsitellään kilpailun juryssä.

Juryyn kuuluu kolme jäsentä: sarja- tai ratavastaava, yhdistyksen edustaja sekä kilpailijoiden edustaja, joka valitaan ennen kilpailun alkua aamun kilpailijapalaverissa.
13.
Mahdolliset protestit tulee esittää jurylle kirjallisesti viimeistään puoli tuntia kilpailupäivän suoritusten päättymisestä. Protestin jättäminen edellyttää ennen kilpailun alkua sovitun protesti-maksun maksamista. Protestimaksu palautetaan, mikäli protesti havaitaan aiheelliseksi.
14.
Kilpailun johto voi antaa tarvittaessa lisämääräyksiä kilpailua edeltävissä tiedonannoissaan ja kilpailupaikalla.

Säännöt on hyväksytty hallituksen kokouksessa 28.10.2017, 82 § ja ne astuvat voimaan 1.1.2018.