SM Ajotaito -kilpailun säännöt

1.
Rahtarit ry järjestää SM-ajotaitokilpailut vuosittain eri puolilla Suomea. Yhdistyksen hallitus päättää kisapaikan ja kisojen ajankohdan.
2.
SM-kilpailuun voi osallistua ko. vuoden jäsenmaksun suorittanut yhdistyksen jäsen. Ilmoittautuminen tehdään sähköpostilla tai kirjeitse yhdistyksen toimistolle vuosittain kesäkuun 15. päivään mennessä.
3.
Määräajan jälkeen tulleita tai kilpailupaikalla ilmoittautumisia ei oteta vastaan.
4.
Osallistumismaksun määrää yhdistyksen hallitus vuosittain ja se laskutetaan etukäteen. Osallistumismaksu sisältää kisaan tarvittavat järjestelyt, kilpailumateriaalin sekä ruokailun kisapaikalla. Yhdistyksen hallitus voi vuosittain päättää mahdollisen muistoesineen tai -tavaran hankinnasta.
5.
Kilpailussa tulee noudattaa annettuja ohjeita sekä lakeja ja asetuksia. Kilpailija ei saa olla alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alainen.

KIELTOLAKI= Rahtarit ry:n Ajotaitokisoihin ei saa osallistua henkilö, jonka on todettu syyllistyneen liikennepäihtymykseen kilpailuvuoden (kilpailuiden välinen vuosi) aikana tai joka välittömästi ennen kilpailua suoritettavassa alkoholitestissä puhaltaa positiivisen tuloksen tai todetaan olevan huumaavien aineiden vaikutuksen alainen. Kilpailukielto on kolmen vuoden pituinen.

Mikäli liikennepäihtymys todetaan toistamiseen tai kilpailija tulee uudelleen päihtyneenä kilpailuun, suljetaan hänet pysyvästi Rahtarit ry:n Ajotaitokilpailuista (hallituksen päätös 18.8.1996).
6.
SM-ajotaitokilpailussa ajetaan sarjat:
A = Kuorma-auto
B = Linja-auto
C = Puoliperävaunu
D = Täysperävaunu
E = Veteraanisarja, yli 60 v. (alk. 1.1.2014)
7.
Kilpailijan tulee ennen ajoa esittää ko. ajoneuvoluokan kuljettamiseen oikeuttava voimassa oleva ajokortti sekä Rahtarit ry:n jäsenkortti. Kilpailijalla tulee olla voimassa oleva ammattipätevyys.
8.
Kilpailun osallistujamäärää ei ole rajoitettu osastottain. Mikäli osallistujia ilmoittautuu runsaasti, voidaan kilpailu järjestää kaksipäiväisenä.
9.
Kilpailujärjestys arvotaan ennakkoon.
10.
Kukin kilpailija osallistuu kisaan omalla vastuullaan.
11.
Kilpailun kulusta vastaa kilpailun johtaja. Mahdolliset epäselvyydet käsitellään kilpailun juryssä.

Juryyn kuuluu kolme jäsentä: sarja- tai ratavastaava, yhdistyksen edustaja sekä kilpailijoiden edustaja, joka valitaan ennen kilpailun alkua kilpailupäivän aamuna olevassa kuljettajapalaverissa.
12.
Mahdolliset protestit tulee esittää jurylle kirjallisesti viimeistään puoli tuntia kilpailupäivän suoritusten päättymisestä. Protestin jättäminen edellyttää ennen kilpailun alkua sovitun protestimaksun maksamista. Protestimaksu palautetaan, mikäli protesti havaitaan aiheelliseksi.
13.
Kilpailija, joka jää pois kilpailusta, joutuu kahden vuoden kilpailukieltoon, eikä osallistumismaksua palauteta.
14.
Kilpailun johto voi antaa tarvittaessa lisämääräyksiä kisaa edeltävissä tiedonannoissaan ja kilpailupaikalla.

Säännöt on hyväksytty hallituksen kokouksessa 17.1.2015, 10 §.