Uutispalsta

Julkilausuma tiestön talvikunnossapidosta

Suomalaisia kuorma- ja linja-autonkuljettajia edustava Rahtarit ry on huolissaan suomalaisen talvikunnossapidon tilasta.

Ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksesta on puhuttu jo vuosien ajan, mutta onko tienhoidossa huomioitu ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat vaikutukset? Tienhoitoa kilpailutetaan ja ketju on nykyisellään aiempaa pidempi. Onko tienhoidon tilaajilla enää tosiasiallista kuvaa itse tienhoidosta ja sen tasosta? Tiehöylä on lyömätön väline polanteen poistossa, tästä huolimatta tiehöylät ovat käytännössä kadonneet suomalaisesta maisemasta. Urakka-alueiden rajakohdassa tie saattaa muuttua märästä petollisen liukkaaksi äkkiarvaamatta. Tienhoidon avuksi on saatu nykyaikaista tekniikkaa, joka esimerkiksi kertoo tienkäyttäjille aurauskaluston liikkeet. Mutta kertooko aurauskaluston liikkuminen mitään itse tien kunnosta?

Suomalainen tavaraliikenne nojaa paljolti maanteiden kumipyöräliikenteeseen. Talousmatematiikan ehdoilla tehtävä logistiikka ei pidä sisällään suuria puskurivarastoja, joten maantielle kaartavalla kuorma-autolla ja sen kuormalla on aina aikataulu, joka ei siedä myöhästymisiä. Kauppoihin ajettavat elintarvikkeet, tehtaiden raaka-aineet, rakennustyömaiden rakennustarvikkeet ja huoltoasemien polttoaineet - kaikille näille on annettu tarkka saapumisaika vastaanottajalle. Toimituksen myöhästymisestä aiheutuu poikkeuksetta kuluja jollekin taholle - monesti myöhästymiset veloitetaan kuljetusyritykseltä. 

Tavaraliikenteen ohella myös linja-autoliikenne on ollut kuluvan talven ajan suurissa vaikeuksissa varsinkin alemmalla tieverkolla, missä linja-automatkustajana on usein koulumatkalla oleva koululainen. Pienten koulujen lakkautuksista johtuen entistä pienemmät koululaiset matkustavat koulubussin kyydissä entistä pidempiä matkoja. Kuluvan talven aikana matkat ovat olleet myös entistä vaarallisempia juuri heikosta kunnossapidosta johtuen.

Suomalaiset kuljetusyritykset ja linja-autoliikennöitsijät yhdessä kuljettajiensa kanssa ovat erittäin sitoutuneita työhönsä, joten he haluavat palvella asiakkaitaan korkealla moraalilla mahdollisimman hyvin. Tienhoidon nykytilasta johtuen työtä joudutaan tekemään nyt turvallisuuden uhalla. Tällä hetkellä tienpidon heikosta tasosta johtuva turvallisuusuhka ulottuu myös ammattikuljettajien ulkopuolelle, sillä maanteillä liikkuu päivittäin myös suuri joukko yksityisautoja. 

Päivittäin saamme lukea tiedotusvälineistä, kuinka raskas liikenne on vaikeuksissa haastavissa keliolosuhteissa. Monesti raskaat yhdistelmät ovat jääneet kiinni liukkaisiin mäkiin ja risteyksiin, mutta valitettavasti olemme joutuneet näkemään myös onnettomuuksia, jotka ovat johtaneet mittaviin henkilö- ja kalustovahinkoihin. Yhden rekkaonnettomuuden kokonaiskustannuksilla hoidetaan monta kilometriä maantietä ajettavaan kuntoon. Yhden onnettomuuden kokonaiskustannukset nousevat nopeasti satoihin tuhansiin euroihin ja mikäli mukana on vaarallisia aineita yhdessä henkilövahinkojen kanssa, ylitetään miljoonan euron rajapyykki varsin helposti. Yksittäinen onnettomuus hidastaa lähestulkoon aina myös muuta liikennettä, mikä tuo mukanaan kustannuksia muun muassa myöhästymisistä sekä odotteluista johtuen. Jokaiselle ruuhkassa istuvalle kuljettajalle maksetaan palkka myös odotusajasta ja tämän palkan maksaa aina kuljetusyrittäjä.

Vastuullinen kuljettaja pyrkii toimittamaan tuotteet asiakkaalle ehjänä oikeaan aikaan. Vastuullinen kuljettaja osaa myös arvioida, milloin kuljetus on keskeytettävä turvallisuudesta johtuen. Valitettavasti kuljettajilla ei enää ole käytettävissä turvallisia pysähdyspaikkoja teiden varsilla, sillä useilla levähdysalueilla ei ole lainkaan talvikunnossapitoa. Matkaa ei ole turvallista jatkaa, mutta toisaalta tarjolla ei ole myöskään turvallista pysähtymispaikkaa!

Yhteiskunnassamme etsitään parhaillaan keinoja kuljetusten tehostamiseksi yhdistelmien mittoja sekä massoja kasvattamalla. Rahtarit ry:n mielestä viimeistään tässä yhteydessä on asetettava uudet kriteerit myös talvikunnossapidolle. Kaikki vastuu liikennöinnistä on jäänyt kuljetusliikkeelle ja erityisesti kuljettajalle.

Liikennevirasto, ELY-keskukset ja urakoitsijat vastaavat tiestön kunnossapidosta. Tällä hetkellä tuntuu, että heillä on ainoastaan vastuu järjestämisestä, tuloksista ei ole väliä. Muualla yhteiskunnassa tekemättömistä asioista joutuu vastuuseen. Kun puhutaan tiestöstä riittää vastauksesi, että tie oli luokituksen mukaisessa kunnossa. 

Rahtarit ry -hallitus, 11.2.2018


Palaa otsikoihinPe 22.1.2016

Haemme yhdistykselle järjestöpäällikköä - oletko etsimämme henkilö?(Uutispalsta)

Etsimme yhdistykselle järjestöpäällikköä tukemaan jäsenistöä ja osastoja monipuolisessa työtehtävässä. Tehtävä tarjoaa mahdollisuuden päästä työskentelemään monipuolisessa ja kehittyvässä toimenkuvassa. Etsimmekin organisointikykyistä, innostavaa ja oma-aloitteista työntekijää, jolla on kokemusta ammattikuljettajan työstä, aktiivinen työskentelyote sekä kiinnostusta kuljetus- ja logistiikka-alaa kohtaan. Oletko etsimämme henkilö? Aloitus: mahdollisimman pian | Työmäärä: kokoaika | Kesto: vakituinen | Paikka: Mäntsälä + liikkuva | Palkka: palkkatoive / sopimuksen mukaan

Lue lisää

Jäsenpalvelutoimiston aukioloaikoja v. 2019(Uutispalsta)

Jäsenpalvelutoimisto on normaalisti avoinna arkisin, maanantaista perjantaihin, klo 8 - 16. Katso poikkeukset!

Lue lisää

Testaamme virtuaalista ammattipätevyyden jatkokoulutusta - ilmoittaudu mukaan!(Uutispalsta)

Tervetuloa Rahtarit ry:n järjestämään virtuaalikoulutukseen suorittamaan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäiviä verkossa!

Lue lisää

27.11.2018 Jäsenpalvelutoimiston aukioloaikoja v. 2018(Uutispalsta)

Jäsenpalvelutoimisto on normaalisti avoinna arkisin, maanantaista perjantaihin, klo 8 - 16. Katso poikkeukset

Lue lisää

Voitonjuhlaa - Suomelle maailmanmestaruus monessa eri sarjassa - tulokset täydennetty!(Uutispalsta)

31. MM Ajotaitokilpailut käytiin Belgian Gentissä 28.-30.9.2018. Joka toinen vuosi järjestettävät kilpailut keräsivät yli 140 osallistujaa, jotka edustivat 14 eri maata. Rahtarit ry lähetti kilpailuun Suomen virallisen edustusjoukkueen, joka oli valittu SM Ajotaito 2016 ja 2017 tulosten perusteella. Joukkueessamme oli 18 kilpailijaa sisältäen neljä hallitsevaa maailmanmestaria puolustamassa paikkaansa.

Lue lisää

MM Ajotaitokilpailut Belgiassa 28.-30.9.2018 – Suomella vahva edustus(Uutispalsta)

MM Ajotaito 2018 -kilpailut järjestetään 28.-30.9. Belgian Gentissä. Rahtarit ry:n ja samalla Suomen virallinen edustusjoukkue on valittu SM Ajotaito 2016 ja 2017 tulosten perusteella. Joukkue on kokonaisuudessaan erittäin vahva koostuen niin kilpailukonkareista kuin ensikertalaisistakin. Mukana on myös neljä hallitsevaa maailmanmestaria puolustamassa titteleitään: Harry Winqvist (kuorma-autosarja), Pentti Havi (linja-autosarja), Jukka Haanpää (täysperävaunusarja) ja Petri Haikara (taloudellinen ajo).

Lue lisää

Syystarjous uusille jäsenille(Uutispalsta)

Jos et vielä ole Rahtarit ry:n jäsen, niin nyt kannattaa liittyä!

Lue lisää

Ajotaidon Suomen Mestarit 2018(Uutispalsta)

Rahtarit ry:n järjestämässä ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2018 -kilpailussa seulottiin parhaimmisto tiukassa kilpailussa lauantaina 28.7. Vaasassa.

Lue lisää

AMMATTIKULJETTAJA, VASTAA KYSELYYN LIIKENTEEN AUTOMAATIOSTA!(Uutispalsta)

Mitä mieltä olet itsestään ohjautuvista ajoneuvoista ja robottiautoista?

Lue lisää

Lähde kannustamaan Suomen joukkue voittoon Ajotaidon MM-kisoihin!(Uutispalsta)

Ajotaidon MM-kilpailut käydään tänä vuonna Belgian Gentissä 28.-30.9.2018.

Lue lisää

EU:n tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2018(Uutispalsta)

Kun liityit jäseneksemme, annoit itsestäsi tietoja kuten nimen, osoitteen, syntymäajan ja puhelinnumeron. Rekisteröinnin myötä annoit meille suostumuksen tietojesi tallentamiseen ja käyttämiseen toiminnassamme, jotta voimme hoitaa jäsenyyttäsi.

Lue lisää

Rahtarit ry on edelleen huolestunut raskaan kaluston pysäköintialueista(Uutispalsta)

”Ongelma on niin iso, ettei tiedä mistä ottaa kiinni”, kuvailee Rahtarit ry:n puheenjohtaja Timo Kima. Tarvetta on niin pääväylillä kuin suurissa kaupungeissa ja etenkin Kehä III:n sisäpuolella.

Lue lisää

Vuodesta 2013 alkaen myönnetyt kuljettajakortit eivät toimi kortin viimeisenä voimassaolopäivänä(Uutispalsta)

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on ilmoittanut, että vuosina 2013 ja sen jälkeen myönnetyissä kuljettajakorteissa (digitaalinen piirturikortti) on virhe siten, että kortti ei toimi siihen merkittynä viimeisenä voimassaolopäivänä.

Lue lisää

Rahtarit ry 45 vuotta(Uutispalsta)

Rahtarit ry on perustettu tasan 45 vuotta sitten ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta 11.3.1973 laivamatkalla Lyypekistä Helsinkiin. Juhlistamme vuoden 2018 aikana yhdistyksen 45-vuotista taivalta ja tänään 11.3.2018 on yhdistyksen virallinen 45-vuotisjuhlapäivä.

Lue lisää

Julkilausuma tiestön talvikunnossapidosta(Uutispalsta)

Suomalaisia kuorma- ja linja-autonkuljettajia edustava Rahtarit ry on huolissaan suomalaisen talvikunnossapidon tilasta.

Lue lisää

Jäsenkorttien postitus 2018(Uutispalsta)

Vuoden 2018 jäsenkorttien postitus alkaa viikolla 2 ja ensimmäiset kortit saapunevat perille viikon 3 aikana.

Lue lisää

29.11.2017 Jäsenyys vuodelle 2018(Uutispalsta)

Lue lisää

15.9.2017 Syystarjous uusille jäsenille(Uutispalsta)

Tämä tarjous on päättynyt 24.11.2017.

Lue lisää

19.12.2016 Rahtarimatka Moskovaan(Uutispalsta)

Rahtarit ry ja JAO järjestävät matkan kuljetusmessuille Moskovaan

Lue lisää

19.10.2016 Oletko jäänyt eläkkeelle?(Uutispalsta)

Eläkkeelle jäänyt yhdistyksen jäsen voi anoa alennusta tai vapautusta jäsenmaksusta jäsenyyden kestosta riippuen.

Lue lisää

11.10.2016 Jäsenpalvelun syysloma(Uutispalsta)

Lue lisää

13.9.2016 Syystarjous(Uutispalsta)

Uusien liittyvien jäsenten tarjous 19.09.2016 alkaen

Lue lisää

20.7.2016 SM Ajotaito Kuopiossa(Uutispalsta)

Lue lisää

2.6.2016 Kerro ideasi!(Uutispalsta)

Toivomme jäseniltä ideoita toiminnan kehittämiseen

Lue lisää

3.3.2016 Liikenteenohjauspäivä 9.4.2016(Uutispalsta)

SEKLI ry ja Rahtarit ry järjestävät yhteistyössä koulutuspäivän.

Lue lisää

17.12.2015 Rahtareiden kevätbussimatka(Uutispalsta)

Lue lisää

21.4.2016 Jäsenmaksu ja jäsenkortti(Uutispalsta)

Lue lisää

8.12.2015 Rahti-Rastien hakupalvelu avattu(Uutispalsta)

Yhteistyökumppanit löytyvät nyt myös netistä.

Lue lisää

1.12.2015 Jäseneksi ilmoittautuminen(Uutispalsta)

Syystarjous on päättynyt ja siirryimme laskuttamaan vuoden 2016 hinnalla.

Lue lisää

5.8.2015 Jäsenpalvelu muuttanut(Uutispalsta)

Lue lisää

21.7.2015 SM Ajotaito 2015 (Uutispalsta)

Lue lisää

17.6.2015 Jäsenpalvelu muistuttaa(Uutispalsta)

Lue lisää

5.3.2015 Kimmo Puntin haastattelu(Uutispalsta)

Kunniapuheenjohtaja Kimmo Puntin haastattelu talviajopäivässä, aiheena mm. raskaan liikenteen vertaistuki.

Lue lisää

10.2.2015 Jäsenkortti 2015(Uutispalsta)

Lue lisää

2.1.2015 Jäsenmaksu vuodelle 2015(Uutispalsta)

Jäsenmaksulaskut postitettiin joulukuussa ja niiden eräpäivä on 5.1.2015.

Lue lisää

2.12.2014 Syyskokouksen päätöksiä(Uutispalsta)

Rahtarit ry:n syyskokouksessa valittiin puheenjohtaja kaudelle 2015-2017 ja vuoden 2015 hallitus. Lisäksi päätettiin jäsenmaksusta.

Lue lisää

10.11.2014 Vaaralliset ohitukset hirvittävät ammattikuljettajia(Uutispalsta)

Raskaan kaluston ammattikuljettajia pelottaa liikenteessä muiden kuljettajien piittaamattomuus ja rattijuopot, kertoo Liikenneturvan ja Rahtarit ry:n tuore kysely. Neljä viidestä kokee, että esimerkiksi vaarallisia ohitustilanteita tulee tien päällä vastaan usein tai erittäin usein. Talvirenkaita ammattikuljettajat toivovat myös raskaaseen kalustoon.

Lue lisää

3.10.2014 ASLAK-kuntoutus vuonna 2015(Uutispalsta)

Herttuassa järjestetään toukokuussa Kelan valtakunnallinen tavaraliikenteen kuljettajien ASLAK-kurssi.

Lue lisää

22.5.2014 Raskaan liikenteen vertaistuki(Uutispalsta)

Rahtarit ry ja SKAL ylläpitävät raskaan liikenteen vertaistukipuhelinta, jonka numero on 020 345 888 (puhelun hinta 0 euroa + pvm/mpm).

Lue lisää

11.6.2014 Rastiluettelo 2014-2015(Uutispalsta)

Kesäkuun lehden mukana ilmestyi uusi rastiluettelo, joka on voimassa vuoden 2015 kesään asti.

Lue lisää

26.3.2014 Trafi: Kuorma-autonkuljettaja, hae ammattipätevyyskortti nyt(Uutispalsta)

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, että kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyyden siirtymäaika päättyy 10.9.2014. Ammattipätevyyskorttia tai merkintää ajokorttiin kannattaa hakea jo nyt, jolloin välttää syksyn ruuhkat. Kaikkien ajanjaksolla 10.3.–10.9.2014 ammattipätevyyskorttia hakeneiden kortit on voimassa syyskuuhun 2019 asti tai siihen asti, kun henkilön ajo-oikeus on voimassa.

Lue lisää


Jäsenpalvelutoimiston aukioloaikoja

Jäsenpalvelutoimisto on normaalisti avoinna maanantaista perjantaihin klo 8 - 16, poikkeukset mahdollisia.

Jäsenpalvelutoimisto on suljettu ke 25.1. ja to 26.1. työmatkan vuoksi.

Jäsenpalvelutoimisto on vuosiloman vuoksi suljettu ma 13.3. - pe 17.3.

Jäsenkortteja tai jäsenmaksulaskuja yms. ei postiteta em. päivinä.

Jos olet tulossa käymään Jäsenpalvelu-toimistossa Tampereella, pyydän soittamaan etukäteen 040 522 0351 ja varmistamaan paikallaolon.
Jäsenpalvelutoimiston yhteystiedot
Pirjo Niemi
jäsensihteeri
koulutus(a)rahtarit.fi
gsm 040 522 0351
tai 03 343 3751 alavalinta 1

Rahtarit ry
Nuolialantie 31 D 13 (Härmälä)
33900 Tampere

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje