Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Os. 007 Ajotaitoa hiottiin Gradian piha-alueella 10.6.2023

, Tapahtuman päiväys: -

Sijainti: Lievestuore

Os. 007 Jyväskylän järjestämä tapahtuma

Keväällä päätettiin pitkästä aikaa pitää ajotaitokilpailut Lievestuoreella Gradian piha-alueella. Kilpailupäivä oli lauantai 10. kesäkuuta. Aurinko paistoi ja lämmintä piisasi. Väkeä alkoi saapua paikalle pikkuhiljaa. Ilmoittautumiset alkoivat kello 9:00. Osallistua sai jokaiseen sarjaan: täysperävaunu, puoliperävaunu, linja-auto ja kuorma-auto, jos vain ajokortti riitti ajoneuvon kuljettamiseen. Kaikkiin neljään sarjaan autot saatiin Gradialta.

Radan suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Kai Santanen ja apuna Jouni Siekkinen. Ajotehtäviä radalla oli 8: portti oikea puoli, lauta vasen puoli, palikat vasen puoli, portti vasen puoli, lauta oikea puoli, lätkät oikea puoli, tikkataulu ja pysäkki. Radalle tehtävät oli aseteltu siten, että niiden suorittaminen oli mahdollista lähes yhtäjaksoisella ajolla. Ennen kilpailun alkua rata kierrettiin kävellen, jolloin ratamestari kertoi suullisesti tehtävien suorittamisesta. Radalle oli saapunut kisaa seuraamaan yllättävä seuraaja: KÄÄRME. Käärme siirrettiin oksalla pusikkoon sivuun ja tehtävien tutustumista jatkettiin.

Ensimmäinen kilpailija starttasi kello 10. Ensimmäisenä ajoivat täysperävaunusarjaan osallistujat (2), toisena puoliperävaunu- (8), kolmantena linja-auto- (5) ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kuorma-autosarjalaiset (5). Kisailijoissa oli mukana niin vanhoja kuin uusiakin kasvoja – kauimmaiset osallistujat tulivat Tampereelta. Tulosten laskijana toimi Eeva-Kaija Palonen.

Lisäksi grilli kuumeni ja sieltä sai grillimakkaraa ja lihapiirakkaa. Grillimestareina toimivat Maija Tiilikka ja Pasi Heikkinen. Suolaisen lisäksi tarjolla oli pullaa, keksejä, mehua ja kahvia. Oli kiva huomata, että päivän kuluessa innostus kasvoi kokeilemaan osallistumista muissakin sarjoissa kuin siinä, missä tavallisesti kisailee. Ilmassa tuntui olevan auringon lisäksi myös kilpailuhenkeä, sillä moni pohti tehtävien onnistumista ajon jälkeen. Eikä voinut olla huomaamatta ihmisten hyväntuulisuuttakaan.